Fazekas-Cserey Anna

Zenekari adatok
Hangszer: 
Fuvola
Tagság kezdete: 
2001

5 évesen kezdtem zongorázni, majd 9 évesen fuvolázni a kókai zeneiskolában. Az ottani fuvolatanáromnak, Katrin Zsoltnak köszönhetően 2001-ben csatlakoztam a zenekarhoz, lassan 12 éve. A közösség, ahová csöppentem, igazán lelkes volt a zenekari "munka" terén. Ez motivált arra, hogy minél előbb, minél jobban megtanuljam az egyes zenekari műveket.

Egyre többet fuvoláztam, és már nem csak a zenekari, hanem a zeneiskolai műveket is egyre komolyabban vettem, olyannyira, hogy végül a zenét választottam hivatásomul. A Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola elvégzése után a győri Széchenyi István Egyetem zeneművészeti karán szereztem meg a fuvola előadóművész diplomámat 2011-ben. Jelenleg is itt folytatom tanulmányaimat mesterképzésen - fuvolatanár leszek.

Most is tanítok egy zeneiskolában, ahol kiemelten fontosnak tartom, hogy a növendékeimet a zene szeretetére neveljem. Szeretném, ha közülük minél többen megtapasztalnák, mennyire élménydús a zene világa, és milyen csodálatos körforgás uralja azt: a zenétől rengeteget kaphat mindenki, és legalább ugyanannyit adhatunk általa másoknak. Nemcsak az egyéni koncertjeim, de minden zenekari koncert alkalmával erre gondolok, mikor meglátom a népes hallgatóságot! Ezúton is köszönöm nekik a jelenlétet - mert a közönség és a zenekar egymásért van, egymást élteti.

Végül - de nem utolsó sorban: hála és köszönet Katrin Zsoltnak, hogy elhívott a zenekarba mikor 13 éves voltam. Az "együttmuzsikálások" adták a motivációt és az lendületet, hogy zenész legyek!