Kurunczi Nóra

Zenekari adatok
Hangszer: 
Fuvola
Tagság kezdete: 
2000

1988. augusztus 23-án születtem Kerepestarcsán. Tanulmányaimat a dányi Széchenyi István Általános Iskolában kezdtem meg, majd érettségit a Keleti Károly Közgazdasági Szakközépiskolában szereztem. Ezután életem nagy fordulatot vett, 2007-ben felvételt nyertem az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Karára, tanító szakra, Ember és társadalom műveltségterületre. Miután tanulmányaimat sikeresen megkoronáztam diplomámmal, 2012-ben felvételiztem a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karára, Pedagógiatanár mesterszakra, amelynek most is hallgatója vagyok. Csoporttársammal kifejlesztettünk az ének-zene tantárgyhoz egy témaköri curriculum-ot, 3. osztályosok számára. Neve: „Zenebutik-hangszervásár”. A programcsomag hamarosan publikálásra kerül.

Jelenleg a péceli Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolában dolgozom. Egy 24 főből álló elsős osztálynak vagyok a tanító nénije. A zenével már óvódás koromban is találkoztam, de közelebbről a zenei előképzőt követően 9 éves koromban ismerkedtem meg, amikor beiratkoztam a dányi Önkormányzati Zeneiskolába furulya szakra. Két évig voltam a furulya szak lelkes tanulója, ahol Horváth József Tanár Úrtól nemcsak szakmai ismereteket tanultam, hanem a zene, mint érték megbecsülésére és szeretetére is megtanított. A Tanár Úrral azóta is kiváló kapcsolatot ápolunk, és mindig hálás leszek neki a kezdő lépések megadásáért.

1999-ben kezdtem meg Katrin Zsolt Tanár Úrnál fuvolista pályafutásomat, majd a következő évtől (2000) helyet kaptam a Dányi Ifjúsági Fúvószenekarban, melynek azóta is tagja vagyok. Ebből a tudásból merítkezve igyekszem az ifjúságot lelkesen és eredményesen oktatni és nevelni, hogy általam ők is megismerhessék az ének-zene, a zene szeretetét.

Hogy ez valóban így van, Kodály Zoltán szavait szeretném idézni: „A zene az élet szépségét, s ami benne érték, azt mind meghatványozza.”