Kurunczi Dániel

Zenekari adatok
Hangszer: 
Alt szaxofon
Tagság kezdete: 
2003

1992. november 16-án születtem Angyalföldön (BP. XIII.) 4 és fél kilogrammal és 58 centivel. Általános iskolai tanulmányaimat a Széchenyi István Általános Iskolában végeztem Dányban, 1999 és 2007 között. Zenei tanulmányaimat ugyanitt, az Önkormányzati Zeneiskolában kezdtem 2000-ben furulya szakon, Orosz Árpád Tanár Úrnál. Egy év elteltével klarinétra váltottam, és további tanulmányaimat Katrin Zsolt Tanár Úrnál folytattam, majd 2003 őszén bekerültem a Dányi Ifjúsági Fúvószenekarba.

2007-ben felvételt nyertem a Premontrei Szent Norbert Gimnáziumba, majd az 5 éves tagozat elvégzése után 2012-ben kitűnőre érettségiztem. Idő közben megtanultam szaxofonon is játszani, amit kezdetektől fogva szerettem volna, így 2011-től már szaxofonosként tevékenykedek a zenekarban. 2012-ben összeállt egy 12 fős, dányiakból, pestiekből, szegediekből és csongrádiakból álló zenekar, a Brass On The Road, melynek szintén tagja vagyok, mint szaxis. (www.brassontheroad.com weboldalon megismerhetitek ezt a sokszínű zenekart is.)

2012-től a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának mérnök informatikus hallgatója vagyok. A zene fontos része tehát mindennapjaimnak, és a zenekarnak köszönhetően kialakult baráti kapcsolatok is jelentős szerepet kapnak az életemben. A zene mellett lételemem a sport, és a Gödöllői Sport Klub színeiben focizom. Úgy gondolom, hogy ez a két tevékenység sok mindenre megtanított, –többek közt fegyelemre, kitartásra, csapatszellemre, rendszerességre nevelt - és formált olyanná, amilyen jelenleg is vagyok.